Fungerar järnvitriol bra på tryckimpregnerat trä eller ska man låta bli?

När trä behandlas med järnvitriol så får det en otroligt attraktiv samt slitsam yta. Man kan använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä men det rekommenderas att först och främst göra detta på obehandlat trä.

utvattningsramp

Med en järnvitriol fasad så får man coola skuggeffekter för järnsulfaten kommer att influera träet på olika sätt beroende på det ljus som det utsätts för. Därmed så kan man se att huset får lite annorlunda karaktär i annorlunda riktningar och det är det flera som tycker om.

Bästa resultaten får man med rätt teknik

Något man ej ska glömma bort ifall man vill använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä är att det jämt är viktigt att jobba med korrekt teknik. Helst ska man behandla träpaneler före de monteras för att komma åt hela vägen omkring och för att undfly besvär med spill. Men det är inte så att man använder järnsulfat och vatten därför att ge träet extra skydd. Det handlar mer om estetik.

Frågan om hur snyggt det blir beror förstås på smak samt på det trä som man behandlar. Om du har en lös bit av det tryckimpregnerade material som du vill måla på med järnvitriol på så kan det vara förståndigt att testa på denna bit.

Låt det hela ta lite tid för man ser inte på en gång vad som sker med träet. Det kan ta många veckor före man ser effekten, så var ute i god tid och testa innan hela fasaden behandlas.

Ifall järnvitriolen spiller på annat trämaterial

När man har snickrat ihop ett trä däck och därpå bygger ett vackert staket av trä som man vill behandla med järnvitriol så är det lätt hänt att medlet skvätter på verandagolvet. Resultatet blir fula fläckar som ser ut som om man har haft ett gäng fåglar på besök.

Vad gör man om man har spillt järnvitriol på trä? Ta fram Klorin och börja skura träet! Detta kommer att få bort fläckarna. Vill ni veta mer Klicka Här järnvitriol inomhus.
När det handlar om andra material så får man grunna på hur man applicerar järnsulfatet och hur man kan skydda material som kan skadas av medlet innan man sätter igång.

Det luriga med stänken är att det kan ta ett tag innan man ser vad som har hänt. God planering där man täcker sådant som inte får skadas är alltid smart.

Vad säger andra om att bearbeta trä med järnvitriol?

Något som man kan ha gigantisk nytta av är att så många diskuterar det där med hemskötsel samt bygge på webben. Du kan vara förvissad på att det är många andra som har använt sig av järnvitriol fasad medel och det är snabbt gjort att ställa en fråga i ett forum online.

Det kan vara komplicerat att hitta Järnvitriol i mindre förpackning än säck men på allt-fraktfritt.se finns det i flera olika storlekar samt smart utrustning för annan tillämpning.

En del tycker att det här fungerar bra medan andra hävdar att det alls inte går att använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä. Vem ska man tro på? Ta en djupare titt på vilken typ av trä det var, om man hade väntat tillräckligt länge innan man uttalade sig om resultat, och vem det är som säger vad innan du bestämmer dig för att utföra behandlingen hemma.