För verkningsfull mossbekämpning så kan man använda järnsulfat mot mossa

Har mossan tagit kontrollen över din gräsmatta eller håller du den grönbruna växten i schack? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du veta att du bestämt kan göra något åt detta. Du behöver ej betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och korrekt produkter.

järnvitriol köpa

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist segra kampen och få det där gröna gräset som du ständigt har drömt om.

Måste det vara så krångligt med effektiv mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man ska motverka mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att det här kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne och snöre, att man har rätt vattenkanna, gärna spridarramp, samt att man ser exakt hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så invecklat att använda järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det oerhört smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat samt vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju enbart att koppla till trädgårdsslangen och därpå spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är verkligen ett smart ämne som man drar kolossal nytta av och det är relevant att man finner en lätt metod för applicering så att man ej låter bli av ren lättja.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns också en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak likaså med Bensaltensid (verksam substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar icke all påväxt). Klicka Här och nu för mer info järnvitriol pris.

Vilket järnsulfat är bäst för hantering av mossa?

Järnsulfat och järnvitriol är samma sak men man kan finna produkter som använder de olika namnen och som innefattar mer än järnsulfatet. Om man vill få fatt i det bästa mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara klokt att investera på en ren produkt eller köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv inhandla järnsulfat (ifall du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett bra tips) kostar därjämte en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är fräscht järnsulfat, kostar runt 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så smart att lägga dyra slantar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att få en riktigt förnäm gräsmatta och om du bara sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det ej att ge mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och dessutom så kan gräset bli grönare, men du måste likaså gödsla och uträtta annat därför att gräsmattan ska bli så grann som den kan bli.

Processa gräset på rätt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp eller spruta ut med ejektorflaska. Därpå låta mossan ligga kvar. Redan detta skänker en kraftig förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas även till gräsnäring.

För att få ett riktigt snyggt gräs på tomten så gäller det alltså att undersöka vad man kan göra för att ge det gott om näring och dessutom hålla undan ogräs samt sniglar. Med god näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att fungera bättre.

Gräset behöver också gödslas var år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Självfallet växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för svår så är en robotgräsklippare en bra lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och sedan återigen under hösten eller så raskt ny mossa visar sig. Ifall du ska blanda själv så ska du se till att handskas med pulvret på korrekt sätt och att ha de instrument som krävs för att sprida jämnt över gräset.