Wasser Maxx är Soda Streams största konkurrent

Wasser Maxx marknadsförs av Aga och är stora på marknaden för kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till samtliga kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», detta skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett bra tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev riktigt populära.

Sodastream är självklart Wasser Maxx största konkurrent och lever väl på sin höga kvalitet och långa erfarenhet. Aga är dock också väletablerade och står sig ganska bra mot Sodastream tack vare hög kvalité och lite lägre priser. Aga tillverkar också carbonatorer, både för hemmabruk och professionellt användande. De är kända som specialister på kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, också till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret och kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Somliga av dessa har också vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, samt gör det extra friskt och fräscht varje gång man vill intaga en aning bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar innehålla kolsyra för ungefär 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett utbud av vanliga kolsyremaskiner, vilka dessutom är lite billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare kontinuerlig kvalitet och konkurrenskraftiga priser som Wasser Maxx lyckats bli en så pass enorm medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

kolsyremaskin

Aga framställer sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra enligt – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet och Alco2jet består av lika mycket och bägge cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att använda till bägge märkena. Detta för att gaser inte ska kunna förväxlas samt användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ca 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är slut lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man köper en ny.

Aga gör inte endast Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer och ypperlig kolsyra, utan också aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken innehåller socker alternativt sötningsmedel, därtill har de två klassiska cideressenser. Andra bolag som är framgångsrika gällande aromer samt essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att köpa i vanliga butiker. Trots att innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ca 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör ifall vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att göra sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är betydligt lättare att få i sig tillräckligt med vätska om man dricker goda drycker. Istället för att förspilla slantar på dyra flaskor vichyvatten kan man producera sitt eget, som blir precis så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra till alla miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med hjälp av en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare samt mer miljövänligt.