Njut av sockerfri fläderblom i det kolsyrade vattnet

Utan att få i sig något socker alls är det möjligt att njuta av fläderblom i det kolsyrade vattnet. Aromhuset har tagit fram en naturlig smak av söt Fläderblom utan vare sig socker eller sötningsmedel. Essensen räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten och doseras med hjälp av flaskans kapsyl alternativt doseringspipett.

kolsyremaskin

Aromhuset från Gert Strand AB lanserar en riktig svensk sommarklassiker bland sina 16 naturliga smakessenser. Fläderblom finns i de flestas barndomsminnen, oftast som söt saft under milda sommardagar, eventuellt under skuggan av en fläderbuske. Gert Strand, som själv har tagit fram alla smaker, uppger att han antar att Fläderblom kommer att bli en rejäl sommarhit bland smakerna. Äntligen finns ett hälsosamt alternativ till de söta fläderblomssafterna man annars enbart få tag i innehållande massor av socker.

Samtliga 16 smaker från Aromhuset är sockerfria, inte heller innehåller de några kemiska sötningsämnen alternativt färgämnen. På detta vis är de det perfekta valet för den som älskar goda smaker, men vill hålla sockerintaget nere. Sötningsmedel skänker mestadels bristfällig eftersmak och medför essenser onödigt sötsliskiga, säger Strand som under många år har jobbat med att få fram dessa 16 fulländade aromer.

Aromhusets essenser är speciellt framtagna för att smaksätta kolsyrat vatten. Vi svenskar dricker idag mängder av kolsyrat vatten och efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten bara växer och växer. Dock tycker Strand att flera av de smaksatta dryckerna man finner i affär idag är en aning svaga i smaken, han ville ge folk större variation både gällande smakutbud och -intensitet.

Med Aromhusets essenser doserar man själv exakt så mycket smak man vill ha på sitt vatten, vi rekommenderar 2 ml essens per liter vatten, säger säljare Thomas Ström. Det är ett bra mått att utgå ifrån, för att sedan addera eller dra ifrån tills man hittar sin egen balans. Varje flaska rymmer 30 ml arom och med våra rekommenderade mått räcker det åt 15 liter kolsyrat vatten.

Man kan använda aromerna även till annat ifall man vill, man får testa sig fram. Just Fläderblom är en vanlig dryckessmak, särskilt ur traditionellt perspektiv, men uppskattar man smaken så kan man ju prova att ha några droppar i sina godsaker alternativt kanske i hemmagjord kräm? Endast fantasin sätter gränser. Fläderblom är enormt god på egen hand, den har fyllig, söt smak och lämnar en härlig blommig känsla i munnen efteråt och vill man så kan man också blanda den med andra smaker. Samtliga Aromhusets essenser går att mixa efter eget önskemål och klassisk fläderblomssaft kokas ofta tillsammans med citron så att blanda Aromhusets Fläderblom, tillsammans med smaken Citron är en självklar hit.

Gert Strand AB söker nu ytterligare återförsäljare till sina framgångsrika smaker. Genom att vara naturliga samt sockerfria, men på samma gång så rika på smak, så ligger de fullständigt rätt i tiden. Alla kan njuta av goda smaker utan att kompromissa med sin hälsa och eftersom Fläderblom sedan många generationer tillbaka är en stor svensk sommarklassiker så känns det extra fint att det nu finns ett sockerfritt alternativ.