Mineralvattnet Ramlösa ger hälsobefrämjande effekter

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra framför vatten som man kolsyrat själv hemma? Detta är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det endast rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är minsann lite utstickande och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

sodastreamer

Få hälsan samt kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du värk i magen, kolik, alternativt är du kanhända aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är avsevärt gripande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade botande verkan. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda bot på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är också något som kan vara bra för hälsan för den är väldigt bedårande. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att strosa i denna park, och eventuellt tar du en liten paus där du naturligtvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att intaga vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa som Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är otroligt bra för oss människor. Detta särskilt om man ersätter läsk samt saft med vattnet, som ju är sockerfritt samt kalorifritt.

När man handlar mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man verkligen mår bättre. Det behöver nämligen icke vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer därför att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det förstås bli rätt dyrt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara förståndigt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. Ytterligare information HÄR. Det här är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju ej stänga ute det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och också inhandla Ramlösan sporadiskt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga besvär för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, exakt som Ramlösa gör, även smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt underhållande.