Läs ett Soda Stream test och få hjälp i kolsyredjungeln

Soda Stream test efter Soda Stream test går att finna runt omkring på internet. På youtube.com kan man hitta mängder av Soda Stream tester där folk testar olika modeller, funktioner och smaker. Det finns också en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar och i nätbutiker, och mer professionella som genomförts av tidningar och samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att tänka på när man köper en ny kolsyremaskin. De ledande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, samt tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker ibland upp andra märken och erbjudanden, emellanåt är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerläskvichy vattenmineralvatten

Trots att de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med rätt så jämn prestation så finns det någorlunda stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre samt sämre kvalitet gällande maskinerna, men priset beror oftast på design och speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut en aning bland de andra när det gäller vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som ger mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det bara att trycka på kolsyreknappen, eller -spaken upprepade gånger för att få så mycket kolsyra man vill ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut är Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast samt metall. Dessa flaskor är även snyggt designade, även om de rymmer lite mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har också en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx skilda kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna samt väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock mycket duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som lite av specialister på det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går otroligt bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger och barer landet runt.

När det gäller själva kolsyran så ser Agas och Soda Streams gaspatroner likadana ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar drygt 200 kronor att köpa ny. Man har dock kommit på en mycket klipsk lösning när det gäller kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Det gör att konsumenterna sparar slantar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det först en bra idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Därefter får man fråga sig själv hur mycket design samt specialattribut spelar roll för en, och till slut var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa samt titta på olika Soda Stream test kan vara en bra hjälp längs vägen.