Kombinera sockerfria dieter med smakrikt bordsvatten

Sockerfria dieter populärare än någonsin

I enlighet med vissa dieter så är sockerintag fullt uteslutet eller att det åtminstone finns en rekommendation om att minska kraftigt på intaget. Sockerfria dieter som LCHF, Atkins, Dukan och andra lågkolhydratsdieter har haft enormt genomslag de senaste åren och allt fler exkluderar sockret ur sin kost. Vissa substituerar sockret med sötningsmedel som Sucralose, Stevia eller Aspartam.

Begränsat dryckesutbud

Vad man dricker under en lågkolhydratsdiet bli genast oerhört begränsat, visst blir maten även begränsad, men nya recept utvecklas hela tiden och idag finns det recept på allt från pannkakor till bröd samt tårtor som inte har några kolhydrater att tala om i sig. Men vad gäller dryck då? Vad kan man hälla i sig med gott samvete ifall man går på en diet som inte ger utrymme för socker? Inte juice, inte läsk (förutom light förstås), inte saft…

Vatten är, som vi samtliga vet, den i särklass nyttigaste drycken och ett intag på en-två liter om dagen rekommenderas alla – utöver det man får i sig via maten.

sodastreamer kolsyrat bubbelvatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Svenskt kranvatten – nyttigaste drycken

Det svenska kranvattnet slår i stort sett allt övrigt vatten när det handlar om vilket som är mest sunt att dricka. Vi har verkligen tur att ha så okomplicerad tillgång till fräscht vatten direkt ur våra kranar, det är inte alla förunnat. Kolsyrat vatten har de flesta emellertid inte tillgång till omedelbart ur kranen, trots att kolsyrekranar installeras i allt fler hem för varje år som går. Kolsyrat vatten får de flesta handla från affären, om de inte har en kolsyremaskin i hemmet vill säga.

Kolsyrat vatten ger sund känsla

Kolsyrat vatten är fritt fram att hälla i sig oavsett vilken diet man tillämpar, kolsyran medför inga kalorier och därmed heller inga kolhydrater. Att intaga kolsyrat vatten ger ofta en mycket festligare känsla än att dricka slätt vatten, därtill är känslan av de krispiga bubblorna i munnen och svalg skönt uppfriskande. Många tycker också att kolsyrat vatten hjälper till med matsmältningen om man ätit en aning för mycket, så i samband med just mat är bubbelvatten suveränt.

Många kolsyrade vattensorter har fått smak, ett koncept som omgående blev omfattande uppskattat. Svenskarna dricker massor av Ramlösa, Vichyvatten och Loka, smaksatta med friska, syrliga och mjuka smaker ur frukt- och bärriket. Det smaksatta, kolsyrade vattnet innehåller inget socker och heller inte sötningsmedel, så de är inte söta att dricka, de har endast en svag smak av något gott.

Smaksätt ditt kolsyrade vatten tillsammans med Aromhusets bordsvattenaromer

Om man kolsyrar sitt eget vatten i hemmet, så kan man smaksätta det med någon av Aromhusets 22 enastående smaker för bordsvatten. En liten flaska räcker till 15 liter vatten och smaksortimentet täcker samtliga spektrum. Klassisk, frisk Citron, mjuk Banan, uppfriskande Pepparmint alternativt exotisk Cherimoya – du väljer! Sju av smakerna ur Aromhusets bordsvattenaromsortiment kan också köpas i stora 270 ml-flaskor.

Gert Strand AB heter företaget som ligger bakom Aromhusets populära bordsvattenaromer. De vida smakerna består av inget socker och heller inget sötningsmedel, så den som tillämpar en sträng diet kan med gott samvete njuta av läcker dryck tack vare dessa produkter. Det är inte endast bantare som gagnas av Aromhusets bordsvattenaromer, utan alla som värdesätter ett hälsosamt sätt att leva i frånvaro av socker och onödiga tillsatser.

Köp dina bordsvattenaromer from Aromhuset genom www.allt-fraktfritt.com.