Kan smaksatt kolsyrat vatten göra dej fet?

Alla innehar hört om att det är livsnödvändigt att få nog med vatten att inmundiga.

Människor kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska funka adekvat, men de större människor anser möjligheten att dra i sej bägare alternativt glas efter att bägare med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, i synnerhet är det så i de länder vari vatten ej är någon bristvara som i Sverige.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvattenaromerläsk syprupkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Flera människor vänder sig till mer spännande drycker, som kolsyrat vatten för att fullgöra sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna tro?

Kan det antagligen till samt med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten faktiskt kan framkalla uppsvälldhet samt viktökning är helt lätt falskt, så man man vara helt lugn samt fortsätta dricka kryddad karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att lägga kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Därjämte kan kolsyragasen verka totalt tvärtom att du känner dej mätt snabbare och detta skulle minsann kunna bidra till dina ansträngningar att viktminskningen.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men medans bubbelvatten i sej är totalt ofarligt och eventuellt bäst för din hälsa, dricker de mesta människor inte det i sin fräscha form.

Vanlig dricka har en avsevärd och fruktansvärd antal socker och kalorier.

Också lightläsk, med noll kalorier per portion har potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det är några smaksatta drycker som är lite bättre, man måste helt enkelt själv kontrollera dryckens natriumhalt samt typ av sötningsmedel för att avgöra om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla verklig och ganska bastant viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan agera vilseledande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice har lika mycket socker som dricka.

Man gillar att en burk Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice har nyttiga vitaminer och mineraler som fattas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin alternativt äpple, alternativt en flaska Mer, får man i sig motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma gäller för ett bägare Oboy, som består utav mjölk och 4 teskedar chokladpulver.

Även i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull ger dig ej blott vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu vill inmundiga kolsyrat vatten för att njuta av dess roliga, brusande konsistens kan det vara en färdigt hälsosam bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som ej bildar någon viktökning.