Hur kan man skapa billig läsk då Sonjo läskkoncentrat slutat produceras?

Att skapa egen läsk är dels mindre kostsamt och dels nyttigare. Har man bara en sodastreamer eller annan form av kolsyremaskin så kan man med läskkoncentrat producera god läsk. Om du brukade nyttja Sonjo läskkoncentrat så kanhända du genast är rådvill. Hur kan du tillverka billig läsk med samma goda smak? Oroa dig ej! Det finns smarta lösningar som till och med är godare…

sonjo

Gör riktigt bra dricka utan Sonjo läskkoncentrat som inte längre finns

Du kan ännu producera läcker läsk för det går att göra hemläsk med koncentrat från Aromhuset, hela sortimentet finns på allt-fraktfritt.se. Ifall du vill köpa läsk online så är detta den bästa lösningen för du får ett koncentrat som du kan mixa i kolsyrat bordsvatten för att få en roligare dryck.

En del kanhända upplever lite nostalgi och tycker att det är bra synd att Sonjo gick ur tiden medan andra ser att det här faktiskt icke gör någon större skillnad. Man kan ju faktiskt även smaksätta det kolsyrade vattnet med aromer som är totalt utan socker för att få riktigt sund och bra soda. kolsyrat vatten smaker

Vilken smak är den ultimata då man utför egen läsk?

Det finns vissa smaker som ganska jämt funkar då man gör sin egen läsk. Cola är ett exempel på detta och dessutom bärsmaker. Det här är smaker som gör att man får läsk som verkligen smakar läsk och det är centralt. Sockerdricka, fruksoda, Champis, Julmust, Grape tonic samt andra ursvenska smaker är riktigt bra.

I och med att man får så billig läsk då man köper koncentrat och blandar själv så kan man gott testa en aning skilda smaker och det särskilt när man handlar online och får bra priser. Det kan ju likaså vara så att man tycker lite olika och då kan det vara bra att ha lite olika smaker hemma så att alla blir glada.

Nyttig dricka då du gör den själv hemma med kolsyremaskin

Faktum är att det kan bli nyttigare med läsk som man gör hemma fastän koncentraten kan rymma något lite socker. Massor gånger så rör det sig om mindre socker än det som finns i vanlig läsk. Aromhusets läskkoncentrat doseras 40 ml (varav det mesta är smakämnen) till 1 liter kolsyrat vatten. Köpt läsk består av ungefär 10% socker, 100 gram litern.

Då man varierar med Aromhusets Zero läskkoncetrat som är helt utan socker så kan man även dra ner på läskkonsumtionen. Barn tycker likväl att det är roligt att intaga bubbeldrycken och de klagar ej på att det ej jämt är lika sött. Det blir nyttigare samt roligare att dricka läsk då man gör den hemma med en kolsyremaskin.

Det finns otaliga märken på läskkoncentrat men enbart Aromhuset verkar ha fått ordning på smaken. Det kan bero på att deras fabrikschef varit bryggmästare på Pripps och att de tillverkade läskkoncentrat rdena på 80-talet när de första sodastreammaskinerna kom.

Av och till kan man ju välja att intaga det kolsyrade vattnet precis som det är och då man väljer att använda mindre av koncentratet så räcker det längre. Det är alltså himla fördelaktigt att åstadkomma egen läsk med tanke på den enorma frihet man får.