Hallonsmak på ditt kolsyrade vatten

En representativ somrig smak är hallon som ingår i Aromhusets utbud. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel användas i kolsyrat vatten, men lämpar sig lika enastående i t ex grädde. Därutöver innehåller den varken socker alternativt sötningsmedel och skänker därmed en mycket frisk samt naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en riktig svensk klassiker som får bidra med smak åt det mesta i vår smakkultur, allt från yoghurt till marmelad och saft.

kolsyremaskin

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han förutspår kommer att bli en riktig hit i svenska hushåll. Smakerna från Aromhuset är försiktigt framtagna under flera år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker eller artificiella sötningsmedel vilket medför dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av fylliga smaker utan att behöva bekymra sig över onödiga kalorier eller kemiska tillsatser.

Man doserar efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan eller med avsedd doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ca 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att finna bland smaksatt kolsyrat vatten i butik. Därpå kan man självklart dosera mer eller mindre beroende på hur man själv tycker om sitt vatten.

Vi svenskar handlar idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett någorlunda unikt koncept, speciellt i den grad som det finns här. I utlandet kan man möjligtvis finna bubbelvatten med en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Också på den svenska marknaden är utbudet något begränsat, men ifall man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en mycket användbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera med färska bär, glass eller till en rykande het paj. Makalöst gott! Alternativt gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker och philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, garnera med bär och avnjut en het sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, tror precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en succé i svenska hem. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men också som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – precis som riktiga hallon!