Silikonslang används allmänt i sammanhang där man behöver en genomskinlig samt anpasslig slang

Till exempel inom läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt använd.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i adekvat dimension.

Man får därmed en slang som är så utsökt som immun mot påverkan av kemikalier. Igenom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet samt även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och oxygen.

Till dessa binds alltemellanåt annorlunda art av organiska rester, det önskar anföra kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med hjälp av vatten samt är förhållandevis tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är fluffig samt formbar innan den innehar härdat. Materialet används mellan annat för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är främst framtagen för att transportera luft eller vätska. Slangen innehar många lager armering för att fixa höga arbetstryck. Utmärkt att använda i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna typ av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester alternativt Nomex.

För användning i pharma, biomedicin, kosmetik eller vid framställning av livsmedel. SH innehar genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 och 3A klass. Klicklänk till mer info.

Slangtypen tillverkas också i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.