Med hjälp av en spridarramp får du bort ovälkommen mossa I gräset

Våren kommer och det luktar sol, förväntan, majbrasa och mossa. En del tycker om den här doften som påminner om skog samt natur medan andra är nära att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten och en praktisk spridarramp.

järnsulfat

Fäst en spridarramp på vattenkannan och döda mossan!

Numera så är det många som använder sig av järnvitriol för att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som också är bra för gräset. Järnsulfat mot sniglar är också rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man alltså flera fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har möjligen en enkel pip alternativt en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hejsan till det fina gräset

Många undrar om man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det fint. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff ovän som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att undersöka lite mer om vad mossan inte gillar och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är alltså ett nyckelord som du ska lägga märke till.

Börja med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller handla järnsulfat. Nästa moment blir att blanda rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Detta bör du göra utomhus med en bra skopa och god föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå långsamt över gräset medan som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat samt vatten. Det här är effektiv mossbekämpning som dessutom kan vara rätt så behaglig att utföra en förtjusande vårdag.

Både spridarramp och järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns även en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och effektiv och det räcker att du gör den en gång på våren innan gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du även ska göra livet svårt för mossan genom att tillföra näring och genom att så mer gräs. Mer tips: På den här sajten järnvitriol inomhus..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att avlägsna mossa på stenplattor med samma medel, alternativt med Bensaltensid alternativt Fulstopp ifall det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se samt må bättre.