Bikarbonat och bakpulver – fungerar omkring på likadan sätt

Går det att använda bikarbonat istället för bakpulver?

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ideligen lite mer för att feja i badrum samt kök med detta mirakelmedel. Men det finns även andra skillnader som kan vara fint att ha koll på.

bröd

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

När det innefatta bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett ifall man ska baka scones alternativt en god chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra samt stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka enbart med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har flera namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan benämning på detta salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en blandning av många ingredienser medan natriumbikarbonatet är den förädla formen. Om du ska feja med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Du kommer förstås även att observera verkan med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp och användas i smet med attika för att får det rent. Men bästa effekten får man med den rena formen som man dessutom kan få i lite större förpackningar till ett fint pris.

Om du vill företa en smet så är originalformen likaså bättre därför att den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det ultimata är att ha bikarbonatet hemma för olika behov

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Båda finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid borde välja. dricka bikarbonat.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man rätt så snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör rent så ordnar allting sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få bort fläckar och smuts. Omvänt sett så är det icke lika självklart.

Därtill så kan man nyttja bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska samt smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar samt bona silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt noga så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med fräscht natriumvätebikarbonat för annat som städning samt kroppsvård. Det mesta I hemmet blir på detta viset en enkel match.