Stevia sötmedel ger samtliga chans att njuta av godis

Jag startar med Stevia sötmedel på grund av att så mycket folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav det här är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan införskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.

vad

Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp sötsaker men beredvilligt undviker samtliga de dåliga påföljderna som strösocker för med sig. Att vilja hålla sej ifrån strösocker är standard samt kommer ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en åkomma som i själva verket består av flera annorlunda varianter, men framförallt av ett par olika typer som enkelt nog heter typ 1 samt typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett term som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med god fördelning och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då less, törstig och börjar lukta aceton. Man går också kvickt ner i kilon. Art 1 sockersjuka är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

nicks

Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det betyder ju inte att man vill avbryta äta godis samt idag finns det val för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så blott enormt en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå ner i kilon, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Alla känner till ju vilken bristfällig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör strösocker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det gäller att man får i sej tillräckligt med fett och protein för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå ner i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man går på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får absolut högst äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse äta ledigt av proteiner och fett för att stilla hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, samt protein som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till morgonmål när man vill gå minska i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.