Kombinera Saigon-kanel med 5:2-metoden

I Vietnam, som ju tidigare hette Saigon, växer en kanel som blivit uppkallad efter det forna namnet på landet. Det är en sort exklusiv för provinsen Quâng Nam där den gror längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, alternativt den vietnamesiska kanelen, har en fantastisk kraftig kanelsmak med tanke på at den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Uppskattar du kanel kommer du att tycka om den här kanelen.

Det finns dessutom åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte bara den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet dessutom att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är oerhört effektiv på detta.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen mildra de symptom som många får den första perioden.

Saigonkanelen är en aning dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och därutöver är enbart smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du påträffa i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa genom internet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen beryktad både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att känna till därför att undgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på blott 50 kg per person och år. Att dra ner en aning på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka här nu för mer info.

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därefter en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Härlig dryck som får dig att både förtränga hungern och hantera blodsockerfallet!