5:2-metoden – en lätt diet att komma igång med

Det är inte speciellt svårt att påbörja 5:2-dieten. Du behöver inte länsa kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du måste inte heller investera i några nya produkter alternativt lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Blott två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du omedelbart verksam med din diet.

Starta med att välja ut en vecka som lämpar sig fint för att påbörja en ny vana. Med tanke på att fasta, även om den endast pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att utse som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på bara 50 kg per person och år. Att dra ner en aning på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. Klicka här för. Tänk på att dina fastedagar kommer att kännas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp så småningom kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Utför din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska klara fastedagarna ifall de visar sig vara jobbigare än du trodde. Berätta för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda tips av dem.

5:2-dieten har blivit så omtyckt att du säkert har arbetskamrater som redan har testat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel för dina fastedagar. Läs många recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Eventuellt är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, eventuellt känns det mest spännande att testa på nya råvaror som du inte brukar använda. Med ett färdigt upplägg för fastedagarna är du förberedd att låta 5:2-dieten äntra i ditt liv.

Handla intelligent. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger gärna och blir dåliga i kylskåpet. Köp inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader samt matspill på en miniminivå. Du kommer att upptäcka att dina vanor också på de “vanliga” dagarna ändras efter ett tag och då kan du också börja handla på annat sätt i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen hänga på dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Tillaga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem inta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet medan du känner dig oinspirerad att äta din sallad. En smaskig sallad är en fantastisk middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en anpasslig diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat i sådana fall! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en missad fastedag kommer inte att fördärva din diet. Nästa vecka går det bättre och snart kommer denna nya vana upplevas som den naturligaste sak i världen.

Troligen får du också en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis rätt så kvickt.

Det finns en mycket intressant bok skriven av Ola Norrman (författaren som skrivit boken “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som enkelt och simpelt heter 52-dieten. Det som är grädde på moset är att man kan låna boken gratis på biblioteket – som e-bok.

Man behöver inte ens resa till biblan – man lånar eBoken via datorn. I princip alla jättedyra bra böcker kan lånas – avgiftsfritt. Läses bäst med en Läsplatta, som iRiver. Vill man köpa så finns pocketboken på allt-fraktfritt.se.