Saigonkanel hjälper dig i form

Vietnamesisk kanel stimulerar ketos

Få känner till att kanel har långt fler goda egenskapen än endast smakgivare! De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins eller Dukan «fårlov» att smaksätta med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan frekvent förekommande är vanilj. Vad som har upptäckts genom det här är hur kanelen inte enbart är godtagbar, utan till och med en stor hjälp för människor som strävar efter ketos – och den bästa av samtliga är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som bidrar till långt bättre effekt än «den äkta kanelen» Ceylon.

Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort vanligtvis kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos oerhört fort och effektivt.

Även om man upplever sig hård med sitt kolhydratintag så tycker otaliga LCHF:are att det ändå tar tid för kroppen att inträda i det fettförbrännande ketostillståndet, men ifall man adderar Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket fortare i ett ketogent läge.

Saigonkanel är en formfixare åt samtliga

Detta med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är naturligtvis en enastående upptäckt och helt rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka goda hälsoeffekter de ges av en ketogen diet. Ketos är det tillstånd som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att detta ska hända måste man strypa sitt kolhydratintag nästan helt, vilket innebär att man lever på en diet på framförallt kött, fisk, ägg, nötter samt ovanjordgrönsaker. Fett är likaså en huvudsaklig del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.

Gå ner i vikt med hjälp av ketos

En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), innebär att personer på ett tämligen lätt vis når sin idealvikt – den som är underviktig går upp och den som är överviktig går ner. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en fantastisk hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.

Om man inte äter i enlighet med en ketogen diet utan istället stundvis svävar ut med sötsaker och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som tyvärr är en ofrånkomlig nackdel med kolhydratrik mat.

Insulinkänsligheten förhöjs av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det mer komplicerat för kroppen att hinna samla blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.

Saigonkanel för smakens skull

Kanel har jämt funnits bland våra kryddor, denna bruna bark skänker fyllig och kraftig smak åt allt från mat till desserter samt drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen för att den är delikat, och framför allt under höst och vinter dyker ljuvliga recept med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och en aning kanel på morgongröten, eller morgonfilen/-yoghurten är en äkta klassiker.

När nu kanel visar sig vara så enastående för hälsan och formen, både för lågkolhydratare och kolhydratsätare, så känns det än mer motiverat att krydda med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man äta per dag, utan att riskera dåliga konsekvenser. För bästa utfall är det således Saigonkanelen som måste brukas.