Nu kan du enkelt producera din egen lakrits

Man behöver bara börja prata om lakrits för att det plötsligen ska smaka lite salt runt läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som även kallas för salmiak.

lakrits

Använda lakritspulver därför att skapa eget lakritsgodis

Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är ej så besvärligt som man kan förmoda. Man kan rentav få fram lakritspengar samt annat som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha rätt redskap. Egentligen så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter och godis som man kan skapa med den här smaken. Har man endast lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du icke vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Ifall du ej har så mycket fantasi och helt enkelt inte begriper hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till kolossal hjälp.

Det är väldigt sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundom så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Skojigt att frångå traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oavbrutet men faktum är att det finns mycket kvar att förfina inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka hitta nya kombinationer. Var icke rädd att pröva, salt och sött går likaså bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man inte behöver frukta att bruka

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken enbart för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot visit från utlandet så kanhända man ska vara lite återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.