Kan man lindra artros med hyaluronsyra kosttillskott?

Det finns kosttillskott som lanseras som riktigt bra för den som tränar hårt och som inser att kroppen inte återhämtar sig så bra mellan de olika träningstillfällena. Med hyaluronsyra kosttillskott så är tanken att man ska tillföra de utsatta lederna det ämne som förekommer naturligt i ledbrosk samt ledvätskan.

I och med att man vet att hyaluronsyrans halt blir lägre vid artros så skulle man ju kunna tänka sig att man skulle kunna använda sig av kosttillskotten för att mildra och hejda artrosens utveckling.

Lindra artros med hyaluronsyra kosttillskott

Men frågan är ifall man med kosttillskott verkligen får den önskade effekten. Det finns en hel del hyaluronsyra artros forskning, men här har man mest sett på effekterna av injektioner av den naturliga sockermolekylen. Vid injektioner så har man sett att tillförd hyaluronsyra inte har så stor smärtstillande verkan. Därmed inte sagt att kosttillskotten inte kan lämna bra verkan.

De som använder kosttillskotten

Något som dock är rätt intressant att se är vad idrottsman som använder sig av kosttillskotten säger. Här rör det sig inte om sambandet hyaluronsyra artros utan bara om att få en verkan där man upplever att leder kan återhämta sig och att man slipper bekymmer med knän, rygg samt händer.

Det tycks helt klart finnas ett samband mellan bättre återhämtning samt kosttillskotten som innefattar hyaluronsyran. Med tanke på detta så kan det självklart vara så att också den som lider av artros kan se en fördel av dem, och då särskilt om det rör sig om en person som sportar mycket.

Inte bara för leder

För många så är hyaluronsyra synonymt med fager hy. Med åldern så minskar mängden hyaluronsyra i kroppen och man har i studier sett att tillförsel av krämer och injektioner av hyaluronsyra kan förhindra torrhet såväl som rynkor. glukosamin grönläppad mussla. Att ämnet har en intensiv verkan på våra kroppar råder det inget tvivel om, men det är verkligen viktigt att man använder det på korrekt sätt.

Vill man bli fri från rynkor så bör man använda sig av en kräm eller få injektioner medan knarriga leder samt knän kan dra större nytta av hyaluronsyra tabletter.

Behandling av artros

Ifall man har drabbats av artros så kan det finnas bättre alternativ som till exempel glukosamin tabletter. Glukosaminet är känt för att fungera som en hjälp mot artros på så vis att det smörjer leder och på andra vis stöder kroppen att upprätta mer brosk. Glukosamin mot artros kan vara att råda hellre än att ta hyaluronsyra kosttillskott. Glukosamin omvandlas till hyaluronsyra i kroppen, det tar ungefär 3 veckor så innan dess märker man ingen verkan. Glukosamin är idag omklassat från kosttillskott till läkemedel i Sverige och finns på apoteket, priset har gått upp i jämförelse mot kosttillskott.

Köp Bra glykosamin foto

Säkra kosttillskott

Något som är mycket angeläget att tänka på är att det idag finns en internationell marknad för förfalskade kosttillskott. Ifall du vill använda dig av hyaluronsyra kosttillskott för att må bättre alternativt för att få finare hud så ska du hålla dig till svenska tillskott som är godkända i Sverige. Glukosamin till hund av fabrikat Gelest är samma produkt de säljer som kosttillskott för människor i de länder där det räknas som naturläkemedel. tex. UK. Köp på svensk sajt som allt-fraktfritt.se, CDON alternativt Tradera. Det här säkrar att du får preparat som inte är farliga och som håller sig till de regler som gäller i Sverige för kosttillskott och deras marknadsföring.