Förkylningstider? Då är det hög tid att plocka fram dina små flaskor med eteriska oljor.

Väldoft påverkar oss människor positivt medan unken rutten lukt gör oss negativt påverkade, så det är inte fel att påstå att dofter påverkar vår allmäna hälsa. Om du vill minska förkylningsrisken under den period på året den grasserar som värst ska du använda dig av eteriska oljor att desinficera luften. Eterisk olja har oftast en väldefinierad doft som kan lokaliseras till en speciell växt.

essentiell

Du använder säkert vanlig olja utan att tänka på att den är utvunnen från små fack i olika frön. När det gäller att utnyttja oljornas dofter används de oftast oblandade men i den gren av massage som kallas aromterapi används de alltid utblandade. Det är mycket vanligt att oljorna används vid karamell- och annan godistillverkning.

När det blir snuviga tider så kommer eteriska oljor väl till pass

Nästäppa fixar du lätt genom att sniffa på lite väldoftande oljor. Ett tips kan vara att ha levande ljus som sakta värmer upp din eteriska olja att sprida väldoft i ditt hem. Det är en mängd faktorer som påverkar hur vi uppfattar en speciell doftolja som humör, väderlek, årstid och våra egna referenser.

När det är mulet, kallt och man just har fått en förkylning i närheten av sin julledighet kan kanske doften från en eterisk olja som doftar pepparkakor kännas hemtrevligt.

När näsan är täppt och livet känns eländigt kan säkert lite eukalyptus olja pigga upp humöret och ge lite välbefinnande. En variant för att få de goda dofterna av någon typ av olja är att droppa några droppar i din blomspruta och spraya lite runt. Bunkra upp lite oljor med citron, mint och pepparmint i förkylningstider.

Vill du lära dig mer om aromterapi med eterisk olja?

Man behöver inte gå till ett proffs på aromaterapi för att ta till vara på de goda effekter som man kan få av ekologiska eteriska oljor. Som start på din nya bana som aromterapeut är det bara en bra olja – gärna ekologisk- som bas och någon eterisk olja. essentiella olja. Massera sedan kroppen, halsen och de ställen som du eller din gäst har smärtor med din doftolja och märk hur ett välbefinnade sprider sig.

Eftersom olika eteriska oljor har olika egenskaper så är det klokt att börja med att lära sig om dessa för att välja rätt doft för rätt tillfälle. Det är tre eller fyra dofter du alltid bör ha hemma; Lavendel, rosmarin, jasmin och även pepparmint. Det går att experimentera och blanda olika dofter, men det gäller att göra detta på ett planerat sätt så att man inte får motsatt effekt av blandningen.

Några droppar av pepparmyntolja eller jasmin i badvattnet ger ett välbefinnande helt i klass med en aromterapi. Oljan är koncentrerad och ska inte appliceras direkt på hud. Om man doserar på rätt sätt så ska de eteriska oljorna inte vara farliga på något vis.

För att få bästa resultat ska du handla på rätt sätt.

Ibland så kan man behöva lukta på en olja för att veta om man vill ha den. Vissa eteriska oljor som jasmin, lavendel och rosmarin är redan så kända att de flesta kan redan deras dofter. Då kan man tjäna på att handla online där man får bästa priserna för oljorna.