Fixa gigantiska såpbubblor med hjälp av glycerin

Såpbubblor fascinerar både vuxna samt barn. Ifall du gillar att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du prova en blandning med glycerin, också kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flertal matvaror och drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg alternativt lukt. Man finner glycerinet på skilda håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

såpbubblor

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två skilda delar.

Man kan frambringa glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut samt säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin handla så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även betrakta hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite okonstlad och humoristisk underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, en aning socker och så vanligt diskmedel. Blanda tillsammans i en skål och doppa därefter det verktyg som du vill bilda bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett arbetsredskap som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Sedan så är det endast att bringa verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. glycerin olja detaljer

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Man kan faktiskt skapa bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen alternativt helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att frambringa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därpå kan flyga ut över badrumsgolvet. Detta är något du kan pröva på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en glimt på samtliga produkter som finns i hemmet och som består av denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig ej farlig. Ifall man dessutom har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en burk med denna blandning i golvet så får man en grann liten explosion. Det här bör du självklart undfly men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck samt för hudvård.