Få en bättre vardag med eteriska oljor som kan användas på olika sätt

Massor som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer behaglig. Man kan använda sig av eteriska oljor på en aning annorlunda vis och vilken man ska välja beror fullkomligt på vad syftet är. Är det möjligtvis så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

doft

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket upplysning online och man kan förstås också läsa en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det relevant att inse att ekologiskt inte alltid betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara väldigt positivt men om man väljer fel doft så kan det få omvänd verkning.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som till exempel lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man använda som massageolja som den är alternativt genom att addera den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Det här blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande effekt. Det här kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja ger också bra smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan tillämpa de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att andas in eller att äta. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara återhållsam med eftersom inte samtliga doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man tillägga några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan likaså droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Angeläget att tänka på med doftoljor och deras effekt

Man bör ta det lite varsamt då man börjar testa med doftoljorna. De kan som sagt skänka mycket starka effekter och det I synnerhet under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp samt ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det även betydelsefullt att man vet vad man gör. Det kan verka enkelt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör detta på felaktigt sätt så kan det få effekter som inte är så behagliga.

Ett säkert sätt att köpa hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att köpa från allt-fraktfritt.se, då köper man därutöver utan mellanhänder.

Lär dig alltså mer om hur du skall applicera eteriska oljor innan du köper en doftolja att komma igång experimentera med. Något som är otroligt enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken samt bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen inte av den här doften så detta är ett naturligt, säkert och väldigt effektivt lusmedel!