Få en attraktiv gräsmatta genom att avlägsna mossa och processa på korrekt sätt

Drömmer du om den perfekta gräsmattan likt den på golfbanan? För många så är ju golfbanans vackra område synonymt med det perfekta gräset, men det kan verka vara en besvärlig uppgift att få den mossbeklädda tomten att byta skepnad då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

bred utvattnare för vattenkanna

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man ganska hastigt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att påföra på rätt sätt och att åstadkomma en del andra saker som kommer att främja gräsmattans fortsatta utveckling.

Deleta mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Före du börjar planera för att få bort mossan med järnvitriol så ska du fundera på att en vanlig villagräsmatta innehåller olika grässorter. Det här gör att man inte kan räkna med att få samma vackra gröna nyans som på golfbanan.

Men du kan räkna med att få dän mossa om du använder dig av järnsulfat mossa inte tycker om. Detta ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan innan gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol effekt som också skänker ett grönare gräs. Detta skulle ju kunna skänka ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så dumt.

Viktiga saker att tänka på vad gäller gräs på tomten

Det finns mer än mossa att fundera på då man vill få en tjusig gräsmatta. Visst är det bra att köpa en järnsulfat säck eller en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan ansluta till vattenslangen och duscha gräset med, men du ska också se till att processa gräsmattan på rätt sätt.

Klipp inte gräset för kort. Tänk på att lämna minst 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir kraftfullt. Det är även gott att nyttja ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren samt sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen icke följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att veta är att man ganska fort kan komma in i rätt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar eliminera mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt även ta tag i andra bitar som gödsling och måhända även mossa på stenplattor. Mer tips: På denna sajten weibulls.

Det här är något som ger enorm glädje och även inspiration. Du behöver icke lära dig allt på en dag, med tiden så begriper du mer om vad som krävs för att hålla gräset snyggt. Starta blanda järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset rent med sand imorgon.

Det kan likaså vara klokt att dela uppgiften med andra i hushållet. Ifall du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens uppgifter. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir stämmer utmärkt också på gräsmattan så engagera hela familjen i kampen mot mossan!