Kan kryddat kolsyrat vatten göra dej fet?

Samtliga innehar hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Folk kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska funka adekvat, men de flesta människor tycker möjligheten att dra i sig mugg alternativt glas sedan bägare med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, i synnerhet är det så i de länder vari vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

Flera människor vänder sig till mer dramatiska drycker, såsom bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med fluid per dag.

sodavatten

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna tro?

Kan det antagligen till samt med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan orsaka uppsvälldhet samt viktökning är totalt lätt falskt, så man man vara totalt lugn och fortsätta dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.


Kolsyra själv och smaksätt.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt dricka, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Dessutom kan kolsyragasen verka totalt tvärtom att du känner dig mätt fortare samt detta skulle faktiskt kunna bidra till dina ansträngningar att bantningen.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men när kolsyrat vatten i sig är totalt ofarligt samt möjligen bra för din hälsa, dricker de flesta människor ej det i sin rena design.

Vanlig läsk har en avsevärd samt fruktansvärd mängd socker och kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per portion innehåller potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns ett litet antal smaksatta drycker som är lite bättre, man måste totalt enkelt själv kontrollera dryckens natriumhalt samt art av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla autentisk samt ganska kraftig viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan verka vilseledande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice består av lika mycket socker som dricka.

Man gillar att en burk Coca Cola har kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice innehåller “goda” vitaminer samt mineraler som saknas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, eller en butelj Mer, får man i sej motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito innefattar för ett bägare Oboy, innehållande av mjölk samt 4 teskedar chokladpulver.

Också i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds ger kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck utav märket Red Bull skänker dej inte blott vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu önskar dricka kolsyrat vatten för att njuta av dess roliga, brusande konsistens kan det vara en klart nyttig bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som inte bildar någon viktökning.