Mumsig melonsmak till grädde och yoghurt

En av två nykomlingar från Aromhusets kategori för vispgräddearomer är Melon som gjort succé ute i handeln. Vispgräddearom med smak av Melon skänker grädden delikat, saftig smak av melon samtidigt som den färgar grädden oerhört piggelingrön. Detta är en briljant produkt att tillämpa till allt från tårtor samt bakelser som till den naturliga morgonyoghurten.

Smak och färgsättare för vispgrädde: melon

Det är Gert Strand ABs framgångsrika varumärke Aromhuset som lanserar de två nya smakerna för vispgrädde, Melon och Banan. Banansmaken var solklar, dels därför att den gula kulören behövdes i sortimentet, men framför allt för att banansmaken är så uppskattad och praktisk i flera olika sammanhang.

Melon är en exotisk frukt som inte alls är lika allmänt använd som bananer är, men dess söta, mjuka arom är evigt uppskattad av stor som liten. Man ville skapa en arom med grön färg och hastigt valde man att tillverka en vispgräddearom med smak av Melon som sista nytillskott för denna gång. Valet var förståndigt för melonaromen är alldeles ljuvlig! Smaken känns så fräsch och söt på samma gång och har man väl börjat äta av den så är det tufft att lägga av. En favorit är att blanda 2 ml vispgräddearom Melon i morgonyoghurten och sedan droppa ner en droppe Sucralose och blanda redigt. En ljuv, smakfull frukost som man står sig länge på och inte ett uns av onödiga kalorier eller kolhydrater får man i sig.

I en tid där allt fler vill intaga allt färre kolhydrater är efterfrågan på kolhydratfria sötsaker stor och med Aromhusets vispgräddearomer blir det plötsligt så enkelt att baka smakfulla sötsaker som tårtor och glass utan att peppra dem med sockriga ingredienser. Det finns en uppsjö recept på LCHF-vänliga tårtbottnar att baka och med vispgräddearom Melon från Aromhuset kan man smycka tårtan med klargrön, melonsmakande vispgrädde – MUMS!

Aromhusets produkter finns bland annat att inhandla på www.allt-fraktfritt.se och när man köper Aromhusets varor så medföljer en liten doseringspipett. Doseringen som gäller för vispgrädde är 3 ml arom per 2 deciliter vilket i praktiken medför en halv flaskkork arom per deciliter. Man ska akta sig för att överdosera då det kan ge egendomlig bismak, men man kan gärna experimentera med mindre doser för mildare smak och svagare färg. Det går också förträffligt att blanda aromerna för att bilda andra kulörer och intressanta smakkombinationer.

En flaska visgräddearom med smak av Melon består av 30 ml essens och räcker därför till 2 liter grädde vilket är en hel del grädde. Ett stort plus är att Aromhusets smakessenser för grädde, kaffe och bordsvatten är små och således inte tar någon som helst plats i skafferiet. hur länge vispa grädde De är dryga och oerhört prisvärda, det är helt klart idé att köpa på sig några skilda smaker av varje slag.

Barnen blir glada av Aromhusets vipgräddearom och sinnena nöjda och aromen kommer sannolikt bli en klassiker bland smaksättarna på hyllorna i handeln såväl som i svenskarnas skafferier.