Gräddsifonen hjälper dig dekorera

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner samt gräddpatroner finns till bra priser på https://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara komplicerat att avstå att skapa vackra efterrätter. Detta är ett redskap som man får en så stor nytta av därför att det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli bastant på nolltid och den kan även skumma och tjockna till såser så att man får förtjusande servering.

dikväveoxid

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan eller kan hända på fruktfatet så är det ju angeläget att man får en attraherande klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man möjligen använder sig av smaksatt grädde eller så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så funkar en gräddsifon perfekt och ger det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste ingalunda hålla sig till vispgrädde. Du kan fylla sifonen med vilken sås som helst och därpå få till yrkesutövande servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på matställe! gräddsifon. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den noggrannhet som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka alternativt på ett fat på ett sätt som gör att det sannerligen ser proffsigt ut.

Ifall man serverar plättar alternativt pannkakor så kan man vara ingående med att det icke blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man möjligtvis dessutom har färgsatt för att få än mer effekt. Det här kan vara bra då man möjligtvis håller en diet eller då man ej vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med det här verktyget är att det blir så mycket enklare att jobba i köket. När man väl inser alla användningsområden så kommer hemmets gräddsifon ofta fram och det gäller att se till att den ständigt är laddad med lustgas så att man kan spraya och fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns dessvärre en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan nyttja sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Detta är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju dessutom på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det ej blir så farligt att andas in gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver icke andas in mycket därför att få sig en skrattattack av det här.

Ifall man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ofta inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det alltså att man sätter upp klara regler för hur husets gräddsifon ska användas. Det vore ju tråkigt att upptäcka sifonen med tomma patroner.