Allt fler personer med hälsobesvär borde få upp ögonen för kolloidalt silver

Extremt små silverpartiklar är vad som utgör kolloidalt silver. De minsta partiklarna i kolloidalt silver är mestadels mindre än 1000 nanometer. Fastän osämja i debatten så finns det starka källor som påvisar att rent silver är ofarligt för kroppen. Kolloidalt silver har dock uppmärksammats inom hälsokostbranschen och har blivit ett populärt kosttillskott – framförallt i USA.

Kolloidalt silver beskrivs vanligtvis som en mirakelmedicin och en del vill tro att dess hälsosamma goda effekter är en lögn. Faktum är att kosttillskottet används i USA av ungefär tio miljoner amerikaner och inte ett enda dödsfall finns registrerat. Det finns rapporter om en man som blivit blågrå i huden av en egentillverkad silverprodukt. Fastän det är en annan produkt tar media upp fallet i ett försök att vilseleda personer att inte använda kolloidalt silver.

Kolloidalt silver är en godkänd produkt som desinfekterar vatten utan att några biverkningar uppstår. Det är effektivt mot svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter. Förutom att rena vatten har produkten dessutom konstaterats kunna ha positiva hälsoeffekter både hos människor och djur.

Den främsta orsaken till att kolloidalt silver är ofarligt är för att kroppen har ett effektivt utrensningssystem. Den föda vi äter samt vattnet vi dricker innehåller silver som ju är ett naturligt grundämne.

Silver antiviral
I enlighet med studier så har det visat sig att kolloidalt silver ska kunna både substituera och komplettera antibiotika. Silverjoner eliminerar på ett effektivt sätt antibiotikaresistenta stammar av bakterier. Silver förstör bakteriefilmen som bakterier etablerar runt sina kolonier. Det innebär att antibiotikan inte kan få den verkning som är tänkt, medan kolloidalt silver har en antiviral verkan.

I enlighet med vetenskapliga studier har det visat sig att silverjoner har utomordentlig verkning på cancerceller utan att biverkningar uppstår. Silverjoner ska ha åtminstone lika bra verkan som cytostatika.

Att silver är en substans som är bakteriehämmande upptäcktes tidigt i historien. Under 1800-talet började silver användas i skilda mediciner som antibakteriell substans. I samma veva började läkemedelsindustrin marknadsföra dessa mediciner. Man hittar mycket info online om man söker på kolloidalt silver eller på kolloidalt silver.

Det har visats att kolloidalt silver har flertal hälsobefrämjande effekter trots att kritiker hävdar annorlunda. Ifall man vill rengöra tarmsystemet kan man med fördel fylla upp ett dricksglas med vatten och blanda i en matsked kolloidalt silver. Därefter häver man snabbt i sig så att silvret når så långt ner i tarmen som möjligt.

Den som har sår på kroppen kan få effektiv behandling med hjälp av kolloidalt silver. På grund av silverjonerna bildar stamceller i området kring såret. På så sätt kan såret läka upp till 50 % snabbare och utan att ärrvävnad uppstår.

Också när man bränt sig så kan kolloidalt silver dämpa smärtan och snabba på läkningen. Man kan trycka en kompress som är indränkt i kolloidalt silver mot brännskadade området. Den allra mest effektiva metoden är dock att doppa ner den drabbade kroppsdelen i ett bad av kolloidalt silver. I enlighet med denna åtgärd så kommer inga brännblåsor bildas och smärtan kommer fort tona av. Dock kan huden kring det drabbade området bli kortvarigt hårt, men redan efter några dagar trillar förhårdnaden av.

Dessvärre är urinvägsinfektioner ett upprepande problem för kvinnor. kolloidalt silver är för dessa problem hämmande Enbart några teskedar kolloidalt silver om dagen krävs för att effekten ska bli förebyggande.

ionplus kolloidalt silver

I vårt land säljs kolloidalt silver på nätet, till exempel i denna webbutik.