Tänker du avfukta med salt, välj kalciumklorid

Detta salt erbjuder många bra fördelar samt effekter. När en båt ska vinterförvaras på land eller ett förråd ska avfuktas kommer saltets avfuktande effekt utnyttjas. När man använder saltet som en torrboll och gör den själv fyller man bara på en tom boll med kalciumklorid eller enbart en hink som man fyller med salt och ett durkslag.

allt-fraktfritt.se

Fixa egen torrboll med kalciumklorid för verkningsfull avfuktning

Du måste använda eller köpa rätt salt om du vill få en effektiv avfuktning i båten eller din källare. En del blandar ihop begreppen och tror att vanligt vägsalt ska fungera bra, men det gör det icke. Vanligt vägsalt består av natriumklorid och det blir inte en bra torrboll.

Vill man ha en effektiv avfuktning är det kalciumklorid eller alternativt magnesiumklorid som gäller. Det här köper man ju i lite större förpackningar så då är ett bra pris avgörande. Ett tips är att du ska söka på webben efter saltet då den mängd vi talar om kan bli svår att hitta och vara alldeles för dyr

Att göra en egen hemmagjord torrboll är inte svårt. Ta en tygbit tillräckligt för cirka 10 kg salt, knyt ihop till en boll och sedan häng upp den. Kan vara en bra idé att ställa en hink under bollen för att samla in eventuellt vattendropp. En annan variant kan vara att placera ett durkslag i en hink och sedan fylla på med salt.

Kanske måste det utrymme du vill avfukta ha flera torrbollar för att få en effektiv avfuktning. Förmodligen blir avfuktningen mer effektiv men det beror också mycket på hur lokalen eller båten ser ut.

Man kan även använda sig av kalciumklorid som smaksättare

Om kalciumklorid används tillsammans med livsmedel måste detta salt absolut vara av livsmedelskvalitet.

Detta salt har då beteckningen e509. Det här är ett salt som är ett av de saltaste salt som finns och som kan användas för lite olika ändamål. Som bryggsalt används det vid ölbryggning.

Det ger då en saltare smak samtidigt som balansen hos ölet påverkas av kalciumet och ger en stabilare smakupplevelse. Det här är något som man drar nytta av på bryggerier men också något som en privatperson kan använda för att göra egen öl som smakar bättre.

Att köpa kalciumklorid online på nätet kan vara en mycket bra idé både när det gäller torrbollar och med livsmedelskvalitet. Man hittar saltet till bra priser och med godkvalitet online.

Online på nätet kan du hitta saltet med livsmedelskvalitet hos hembryggning.se, prisad.se, allt-fraktfritt.se och mer sällan på Tradera.