Rost på bilen åtgärdas med oxalsyra-formaterad

Plötsligt dyker de där fula rostfläckarna på bilen fram. För att undanskaffa rost på säkert sätt så gäller det att välja en metod som inte kommer att förstöra metallen och som heller inte är riskfylld för dig. Det finns oxalsyra båt, bil samt andra metallytor kan bli som alldeles nya av.

oxalsyra

Så gör du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en stark karboxylsyra som kan vara riskfylld ifall man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska också beskydda ögon och händer då man vill avlägsna rostfläckar med denna syra, och man ska bestämt inte provsmaka produkten!

Du kan inhandla fräsch oxalsyra och sedan blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som funkar som en fälgtvätt och som är avsevärt populär bland båt- och bilägare. Men man måste ej införskaffa märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som exempelvis i rabarber. Och man kan faktiskt få dän rost med rabarber men då ska man gno på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao och spenat men i livsmedel så är mängderna mycket små och för den skull så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få dän rostfläckarna på små samt stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är ej så invecklat som man kan anta och det här är faktiskt något som samtliga kan göra. Oavsett ifall det gäller en trämöbel alternativt diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gno området som färgats med oxalsyralösningen.

Om det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att därpå skölja av. Eftersom att det här ämnet är frätande och farligt att förtära så gäller det att bearbeta det på korrekt sätt.

Små barn ska inte få tillgång till oxalsyran och man ska tänka på att bevara händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Om det är så att man av tabbe får i sig mycket syra så gäller det att få undsättning snabbt. Det har rentav hänt att en individ har dött av att få i sig flera gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten därför att erhålla en bra lösning så det rör sig icke om stora mängder. När behandlingen är klar så är det självklart relevant att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan besvär spolas ut i avloppet.

Ska man mixa själv eller inhandla färdigblandat?

Det är inte komplicerat att blanda själv men för många så kan det vara komfortabelt med en färdig tvätt som består av syran och antagligen andra ingredienser som också är med och verkar för en attraktiv yta. oxalsyra köpa.
Vad man väljer är alldeles individuellt men det kan finnas pengar att spara på att själv blanda fram oxalsyralösningen som man rengör med.