Annika Dahlqvist om kolloidalt silver

Kostdoktorn Annika Dahlqvist som är läkare och expert i allmänmedicin har gjort goda uttalanden om kolloidalt silver eller så kallat silvervatten. Hon har bland annat berättat om en patient som för en tid sedan började må riktigt dåligt. Patienten gick ned drastiskt i vikt och tappade aptiten.

Kolloidalts Silver Sprayflaska

Det visade sig att hon hade metastaser i både lever och njure och efter en rad olika undersökningar kunde det konstateras att det rörde sig om pancreascancern även ifall inte det hade omedelbar koppling med metastaserna. Statistiskt sett hade patienten ungefärligen 4 månader kvar att leva och det hade blivit aktuellt med palliativ behandling – dvs vård i slutskedet. Det enda som fanns att göra var att tillhandahålla patienten smärtlindring.

Annika Dahlqvist var till en start tveksam vad beträffar behandling med kolloidalt silver som är en finfördelad form av silverpartiklar. De minsta beståndsdelarna är i många fall mindre än 1000 nanometer.

Inom alternativmedicinen så är det förekommande att läkarvård kombineras med intag av kolloidalt silver. Inom hälsokostbranschen i USA har kollodialt silver fått enorm uppmärksamhet. Fastän drygt 10 miljoner amerikanare använder kolloidalt silver så finns det motståndare som hävdar att de goda hälsoeffekterna är en bluff. Dahlqvist försvarar behandling med kolloidalt silver.

Kostdoktorn Annika Dahlqvist uppmärksammar D-vitamin

Det har uppmärksammats att cancerpatienter frisknat till med hjälp av kolloidalt silver. Livsmedelsverkets smutskastning av preparatet gjorde Dahlqvist än mer frågvis, och samtidigt hade hon uppmärksammat att D-vitamin har en väldigt central roll för olika processer i kroppen.

Den cancerdrabbade patienten som var i slutskedet av livet rekommenderades att ta en ordentlig dos D-vitamin dagligen i kombination med två teskedar kolloidalt silver flera gånger om dagen. Ungefärligen blev det 15 ml kolloidalt silver vid fem olika tillfällen per dag. I dessa doser ska dessa bägge preparat vara helt ofarliga. Därjämte fanns det ju inget att förlora på att testa denna behandling när inga andra alternativ fanns tillgängliga. Patienten hade gett sitt samtycke till behandlingen.

Mirakulöst kunde man några månader senare notera att det inte fanns spår av cancer kvar i varken lever eller njure, vilket så klart förvånade läkarna. Dock mådde patienten fortfarande dåligt och opererades någon månad senare. I samband med operationen togs cellprover och läkarna noterade förändringar i bukspottkörteln. Biopsin visade några veckor senare att patienten var cancerfri.

Efter det glädjande beskedet fick patienten rehabilitering och fick vistas många månader hemma med hjälp av hemtjänsten. Det palliativa teamet var mållösa men hängde ändå kvar under en tid som samtalspartner. Trots att patienten är svag efter sjukdomsperioden så tycks hon kunna leva länge till under drägliga förhållanden.

Kostdoktorn Annika Dahlqvist är undrandes till varför inte läkarna varit speciellt intresserade av huruvida patienten använt någon form av alternativ behandling. Utveckling av pancreascancer är ganska säregen och Dahlqvist anser att det vore önskvärt att inspektera närmare vilken effekt kolloidalt silver kan ha på åkomman. Läkarna tycks blott nöja sig med att hon tillfrisknat.

Den främsta anledningen till att kolloidalt silver är ofarligt för kroppen är på grund av det effektiva utrensningssystem som kroppen besitter. kolloidalt silver dricka. Hade kolloidalt silver varit farligt hade naturen sagt ifrån eftersom det finns silver i maten vi äter samt vattnet vi dricker.

Var köper man kolloidalt silver? Preparatet kan ibland sorteras under beteckningen ionplus eller silvervatten och säljs I de flesta hälsokostbutikerna och på allt-fraktfritt.se.